‘De Derde Helft Met Opa’ vraagt meer aandacht voor eenzame ouderen in Rotterdam. Hiervoor slaat de campagne een brug tussen twee componenten van de Rotterdamse identiteit: voetbal en eenzaamheid.
In het werk wordt de dag van een eenzame oudere in Rotterdam geïllustreerd en becommentarieerd in de stijl van een voetbalverslag. Het beeld en geluid lijken op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen te hebben en creëren een rare spanning. In de loop van de film is de kijker in staat het commentaar en beeld te combineren. Hij komt steeds meer te weten over de persoon en zijn eenzaam leven in Rotterdam. De frictie van beeld en geluid creëren het effect van een tentoongestelde soort mens die je nauwelijks tegen komt in het echte leven, maar die er wel is — verstopt achter gesloten deuren. Een afstandelijke kijk op eenzame ouderen die door het commentaar de toeschouwer bijna lijken te entertainen.
Dit werk wordt getoond door organisaties binnen Rotterdam. De film functioneert als campagne en wil zo meer aandacht creëren voor het probleem en mensen motiveren zich hiermee bezig te houden. De kijker wordt gevraagd om zich verder te informeren over het probleem van eenzaamheid bij ouderen in de stad Rotterdam.
'De Derde Helft Met Opa' is ontstaan in samenwerking met:

Acteur Johan den Hartog​​​​​​​
Voice Over Sjoerd de Vos - RTV Rijnmond
Assistent AV & postproductie Jolijne Klijn
Assistent set design Inge vd Burg
Locatie Maya Rettelbach
Productie & camera Ricardo Dutkowiak